Loading...

Groene stroom Ommel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Ommel vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Ommel of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ommel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ommel vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap detecteer je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Ommel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Driebergen-Rijsenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Ommel

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Asten.

groene-stroom-ommel

Een energieneutrale woning in Ommel rond september 2022

Met behulp van deze pagina bekijk je nuttige info over groene stroom Ommel. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ommel zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van AWB, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas) verbannen. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ommel is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt tussen de €4500 t/m €6500. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Zaandam afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke organisaties zoals Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken check jij meteen welke groene stroom aanbieders in Ommel operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie actuele contract annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ommel fors lager dan een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen tref je bijgaand veel gekozen contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check achterhaal je binnen no-time welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Ommel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.