Loading...

Groene stroom Driebergen-Rijsenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Driebergen-Rijsenburg vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Driebergen-Rijsenburg of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Driebergen-Rijsenburg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Driebergen-Rijsenburg vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Driebergen-Rijsenburg vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per regio in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: beoordeling Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, wind, water, zon, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Slochteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Driebergen-Rijsenburg

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

groene-stroom-driebergen-rijsenburg

Een energieneutrale woning in Driebergen-Rijsenburg rond juli 2024

D.m.v. deze website bekijk je alle toelichting op groene stroom Driebergen-Rijsenburg. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Driebergen-Rijsenburg is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Voorbeelden zijn “gebruik niet de standby modus” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw leverancier. Desondanks, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Vaillant, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Driebergen-Rijsenburg is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Tevens beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €2700 t/m €7300. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Molenaarsgraaf afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot jij rap welke groene stroom aanbieders in Driebergen-Rijsenburg beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het actuele abonnement annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Driebergen-Rijsenburg fors lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel consumenten op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten tref je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check ontdek je nu welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Driebergen-Rijsenburg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.