Loading...

Groene stroom Slochteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in maart 2023. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Slochteren vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Slochteren of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Slochteren

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Slochteren vergelijken (maart 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Slochteren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, zon, bio, water, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, steenkool (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Lees nu verder over groene energie Helvoirt vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Slochteren

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-slochteren

Een energieneutrale woning in Slochteren rond maart 2023

Op basis van deze pagina detecteer je handige info over groene stroom Slochteren. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Slochteren zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Atag, Nefit, Remeha, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Slochteren is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €3300 tot €7200. Via de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Broek in Waterland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders als Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Slochteren aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jullie huidige contract ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Slochteren aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten tref je hieronder toonaangevende energiepakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker zie je direct welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Slochteren vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.