Loading...

Groene stroom Helvoirt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze energie dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Op basis van de duurzame energie checker kun je rap alle groene energieleveranciers in Helvoirt vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Helvoirt en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Helvoirt

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Helvoirt vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Helvoirt vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Engie contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bio, bodem, zon, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Westeremden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Helvoirt

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Haaren.

groene-stroom-helvoirt

Een energieneutrale woning in Helvoirt rond december 2023

Via deze pagina vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Helvoirt. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Helvoirt zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “niet alle radiatoren open zetten” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke hr-ketel (Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Helvoirt kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €4300 en €6800. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Reutum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco, Powerpeers faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Helvoirt actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jullie huidige abonnement ontbinden en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Helvoirt fors lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel mensen die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten vind je bijgaand veel gekozen contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check bekijk je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Helvoirt vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.