Loading...

Groene stroom Westeremden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Westeremden vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Westeremden of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Westeremden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Westeremden vergelijken (oktober 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Westeremden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: verbruik Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, water, aarde, bio, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, kolen (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Lucaswolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Westeremden

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-westeremden

Een energieneutrale woning in Westeremden rond oktober 2022

Met deze pagina detecteer je bruikbare info over groene stroom Westeremden. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westeremden zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een leverancier. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Atag, Remeha of Intergas) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Westeremden kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €2300 tot €7700. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Geeuwenbrug afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Westeremden actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele abonnement ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Westeremden aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel families op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten tref je hieronder veel gekozen stroompakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check achterhaal je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Westeremden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.