Loading...

Groene stroom Lucaswolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Lucaswolde vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Lucaswolde en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lucaswolde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lucaswolde vergelijken (november 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Lucaswolde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: MAIN Energie gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Bemelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Lucaswolde

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Marum.

groene-stroom-lucaswolde

Een energieneutrale woning in Lucaswolde rond november 2023

D.m.v. deze webpagina vind je alle details over groene stroom Lucaswolde. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lucaswolde wordt steeds populairder. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere let op het energielabel” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij je aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, Intergas, AWB of Nefit) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Lucaswolde is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €3700 t/m €7800. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ulicoten afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral partijen zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Lucaswolde aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige verbintenis stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Lucaswolde flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check zie je gemakkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Lucaswolde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.