Loading...

Groene stroom Gees Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, stabiele bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Gees vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Gees en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Gees

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gees vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Gees vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, steenkool, kolen (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Uitwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Gees

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-gees

Een energieneutrale woning in Gees rond december 2022

Aan de hand van deze website ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Gees. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gees wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en radiatorfolie gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Echter, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Atag, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gees is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De prijs ligt in de range tussen de €2500 tot €7500. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ommel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders zoals Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Gees actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je actuele verbintenis ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Gees aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker ontdek je spoedig welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Gees vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektra en gas.