Loading...

Groene stroom Uitwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Uitwijk vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Uitwijk en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Uitwijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Uitwijk vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Uitwijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kerkrade vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Uitwijk

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Woudrichem.

groene-stroom-uitwijk

Een energieneutrale woning in Uitwijk rond december 2023

Door middel van onze website lees je bruikbare info over groene stroom Uitwijk. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uitwijk wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en geen open haard gebruiken. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Maar, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende hr-ketel (Nefit, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Uitwijk is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. De kostprijs varieert tussen €4000 – €7000. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Driebergen-Rijsenburg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers als Powerpeers, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Uitwijk actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: het huidige abonnement opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Uitwijk een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je meteen welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Uitwijk vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.