Loading...

Groene stroom Kerkrade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie checker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Kerkrade vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Kerkrade of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kerkrade

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Kerkrade vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vind je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Kerkrade vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Stedin aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zwaanshoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Kerkrade

De zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Kerkrade.

groene-stroom-kerkrade

Een energieneutrale woning in Kerkrade rond december 2023

Via deze pagina vind je bruikbare uitleg over groene stroom Kerkrade. Echter, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kerkrade is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en rolluiken gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een leverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kerkrade vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op stroomkosten. De investering varieert tussen €2300 t/m €6500. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Slochteren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Kerkrade actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende pakket stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Kerkrade een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen vind je onderstaand veel gekozen stroompakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check check je probleemloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Kerkrade vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.