Loading...

Groene stroom Zwaanshoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2021. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Zwaanshoek vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Zwaanshoek of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zwaanshoek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwaanshoek vergelijken (september 2021)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Zwaanshoek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, aardgas, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2021. Ook interessant: groene energie Nieuwe-Tonge vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zwaanshoek

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-zwaanshoek

Een energieneutrale woning in Zwaanshoek rond september 2021

Door middel van deze pagina bekijk je belangrijke uitleg over groene stroom Zwaanshoek. Echter, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwaanshoek wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij een maatschappij. Echter, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) verbannen. De “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zwaanshoek is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Daarnaast verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen de €4500 t/m €7700. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Helvoirt afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Engie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Zwaanshoek beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende verbintenis stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zwaanshoek aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je à la minute welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Zwaanshoek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.