Loading...

Groene stroom Nieuwe-Tonge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van de groene stroom vergelijker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Nieuwe-Tonge vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Nieuwe-Tonge of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nieuwe-Tonge

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwe-Tonge vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Nieuwe-Tonge vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Anode Energie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, water, bodem, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Dalfsen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Nieuwe-Tonge

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-nieuwe-tonge

Een energieneutrale woning in Nieuwe-Tonge rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina bekijk je bruikbare uitleg over groene stroom Nieuwe-Tonge. Echter, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwe-Tonge is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “wassen op 30 graden” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het leverancier. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, AWB, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwe-Tonge is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. De kostprijs ligt in de range tussen de €3500 en €7100. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Westeremden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Van de Bron, Powerpeers, Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Nieuwe-Tonge aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie huidige verbintenis stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Nieuwe-Tonge fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten tref je bijgaand enkele energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nieuwe-Tonge vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektriciteit.