Loading...

Groene stroom Dalfsen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Dalfsen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Dalfsen en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Dalfsen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Dalfsen vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Dalfsen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie s-Gravenzande vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Dalfsen

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Dalfsen.

groene-stroom-dalfsen

Een energieneutrale woning in Dalfsen rond april 2024

Middels deze website vergelijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Dalfsen. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dalfsen zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het maatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende cv-ketel (van Nefit, Remeha, Intergas, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dalfsen is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De investering ligt in de range tussen de €3800 tot +/- €7300. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lucaswolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Dalfsen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie actuele contract opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Dalfsen sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel consumenten die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen vergelijk je bijgaand de meest populaire abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check ontdek je simpelweg welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Dalfsen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.