Loading...

Groene stroom s-Gravenzande Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in s-Gravenzande vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in s-Gravenzande of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in s-Gravenzande

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Gravenzande vergelijken (november 2022)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Direct groene stroom in s-Gravenzande vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: prijzen vergelijken van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Lees nu verder over groene energie Groningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie s-Gravenzande

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Westland.

groene-stroom-s-gravenzande

Een energieneutrale woning in s-Gravenzande rond november 2022

Aan de hand van deze webpagina vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom s-Gravenzande. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in s-Gravenzande wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en het dak isoleren. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energiemaatschappij. Maar, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Nefit, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in s-Gravenzande kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3000 t/m €6300. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bemelen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders zoals Engie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in s-Gravenzande voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket ontbinden en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie s-Gravenzande aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen bekijk je hierna veel gekozen abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check vergelijk je binnen no-time welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen s-Gravenzande vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.