Loading...

Groene stroom Groningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie check kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Groningen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Groningen of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Groningen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Groningen vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Groningen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per regio in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Vlieland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Groningen

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Groningen.

groene-stroom-groningen

Een energieneutrale woning in Groningen rond juni 2024

Met onze website lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Groningen. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Groningen is een wens van vele. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “gebruik niet de standby modus” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende cv-ketel (van Remeha, Atag, AWB, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Groningen kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €3400 tot €7000. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oud-Vossemeer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Groningen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Groningen een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker ontdek je eenvoudig welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Groningen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.