Loading...

Groene stroom Vlieland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Vlieland vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Vlieland of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vlieland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vlieland vergelijken (juli 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Vlieland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie-aanbieder Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Laag-Keppel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vlieland

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Vlieland.

groene-stroom-vlieland

Een energieneutrale woning in Vlieland rond juli 2024

Via deze website vind je nuttige informatie over groene stroom Vlieland. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vlieland is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het aanbieder. Desondanks, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, AWB, Intergas, Atag of Remeha) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vlieland is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3700 t/m €7600. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Eindhoven afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Juist leveranciers zoals Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Engie, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Vlieland aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je actuele abonnement ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Vlieland een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die daarom switchen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten vind je onderstaand vaak bestelde contracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check check je ogenblikkelijk welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Vlieland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.