Loading...

Groene stroom Laag-Keppel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, stabiele bronnen als zon, wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Laag-Keppel vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Laag-Keppel of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Laag-Keppel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Laag-Keppel vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Laag-Keppel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Powerpeers welkomstkorting april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bodem, bio, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Altforst vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Laag-Keppel

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-laag-keppel

Een energieneutrale woning in Laag-Keppel rond april 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je belangrijke toelichting op groene stroom Laag-Keppel. Alleen, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Laag-Keppel is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en een teil gebruiken voor de afwas. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Alleen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB) verbannen. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Laag-Keppel vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €2300 en €7500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Stoutenburg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Engie, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal jij rap welke groene stroom aanbieders in Laag-Keppel voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie huidige pakket stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Laag-Keppel aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde energiepakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker vergelijk je spoedig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Laag-Keppel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.