Loading...

Groene stroom Stoutenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kan je meteen alle groene energieleveranciers in Stoutenburg vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Stoutenburg of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Stoutenburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stoutenburg vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Stoutenburg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per regio in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie van Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, aardwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Hoofdplaat vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Stoutenburg

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leusden.

groene-stroom-stoutenburg

Een energieneutrale woning in Stoutenburg rond juni 2024

Met deze webpagina detecteer je praktische info over groene stroom Stoutenburg. Maar, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stoutenburg wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Vaillant, Remeha, AWB, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Stoutenburg vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €4400 – €7100. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Darp afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist leveranciers als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Stoutenburg beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: het huidige verbintenis beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Stoutenburg een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen vind je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je nu welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Stoutenburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.