Loading...

Groene stroom Darp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van de duurzame energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Darp vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Darp en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Darp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Darp vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je alle groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Darp vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: ervaringen E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie s-Heer Hendrikskinderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Darp

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-darp

Een energieneutrale woning in Darp rond mei 2024

Met onze website detecteer je alle uitleg over groene stroom Darp. Echter, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Darp wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en tochtstrips gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Evenwel, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Atag, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Darp is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. Het tarief schommelt tussen €3800 – €6100. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Lunteren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Powerpeers, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen check je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Darp operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het huidige contract opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Darp fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten ontdek je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check vind je ogenblikkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Darp vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.