Loading...

Groene stroom s-Heer Hendrikskinderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in s-Heer Hendrikskinderen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in s-Heer Hendrikskinderen en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in s-Heer Hendrikskinderen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Heer Hendrikskinderen vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in s-Heer Hendrikskinderen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Grootebroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie s-Heer Hendrikskinderen

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Goes.

groene-stroom-s-heer-hendrikskinderen

Een energieneutrale woning in s-Heer Hendrikskinderen rond mei 2024

Door middel van deze pagina detecteer je uitgebreide details over groene stroom s-Heer Hendrikskinderen. Echter, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in s-Heer Hendrikskinderen is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je leverancier. Evenwel, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Intergas, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in s-Heer Hendrikskinderen is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €3100 t/m €7900. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bennebroek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Juist leveranciers zoals Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in s-Heer Hendrikskinderen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: je bestaande abonnement beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie s-Heer Hendrikskinderen sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker zie je vlug welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen s-Heer Hendrikskinderen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.