Loading...

Groene stroom Grootebroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Grootebroek vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Grootebroek en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Grootebroek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Grootebroek vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je alle groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Grootebroek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Vlissingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Grootebroek

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Stede Broec.

groene-stroom-grootebroek

Een energieneutrale woning in Grootebroek rond december 2022

Met behulp van deze webpagina check je nuttige toelichting op groene stroom Grootebroek. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grootebroek wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Intergas, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Grootebroek kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €3200 tot +/- €6600. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oude Niedorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode zie jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Grootebroek voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie huidige levering ontbinden en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Grootebroek fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele energiecontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check vergelijk je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Grootebroek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.