Loading...

Groene stroom Oude Niedorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Oude Niedorp vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oude Niedorp en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oude Niedorp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oude Niedorp vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Oude Niedorp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vrijopnaam overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, wind, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Elahuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Oude Niedorp

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-oude-niedorp

Een energieneutrale woning in Oude Niedorp rond juli 2024

Middels deze website ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Oude Niedorp. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oude Niedorp wordt steeds populairder. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, AWB, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oude Niedorp kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energienota. Het tarief ligt zo tussen de €3200 tot +/- €6200. Via de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Zwartewaal afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen zoals Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie je meteen welke groene stroom aanbieders in Oude Niedorp voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: je bestaande abonnement beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oude Niedorp flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten ontdek je hierna vaak bestelde energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vind je rap welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Oude Niedorp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.