Loading...

Groene stroom Elahuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van reine, stabiele bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Elahuizen vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Elahuizen en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Elahuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Elahuizen vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Elahuizen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, wind, bio, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Striep vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Elahuizen

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-elahuizen

Een energieneutrale woning in Elahuizen rond november 2023

Op basis van deze pagina check je handige uitleg over groene stroom Elahuizen. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Elahuizen wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas) verbannen. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Elahuizen is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. Het tarief varieert tussen de €2500 t/m €7700. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Nieuwer Ter Aa afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist partijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Engie, Qurrent, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Elahuizen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: het actuele verbintenis stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Elahuizen flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten tref je hieronder vaak bestelde pakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker ontdek je vlug welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Elahuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.