Loading...

Groene stroom Striep Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Striep vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Striep en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Striep

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Striep vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Striep vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, water, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Hoogblokland vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Striep

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-striep

Een energieneutrale woning in Striep rond november 2023

Via onze website check je nuttige info over groene stroom Striep. Interessant, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Striep wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Intergas, AWB of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Striep kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarbij verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De investering ligt tussen de €2700 – €7900. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in De Bult afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist partijen als Powerpeers, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Striep beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Striep aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel families die kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten ontdek je onderstaand vaak bestelde contracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker ontdek je zonder problemen welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Striep vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.