Loading...

Groene stroom Vlissingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, wind, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door onze groene energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Vlissingen vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Vlissingen en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Vlissingen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vlissingen vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Vlissingen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, water, bodem, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Lage Vuursche vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vlissingen

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Vlissingen.

groene-stroom-vlissingen

Een energieneutrale woning in Vlissingen rond september 2022

Met behulp van deze pagina lees je handige info over groene stroom Vlissingen. Echter, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vlissingen wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere let op het energielabel” en het dak isoleren. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Niettemin, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Intergas, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vlissingen kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Verder minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De kostprijs ligt zo tussen de €4400 t/m €7900. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Elahuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Vlissingen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Vlissingen aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten vind je hierna vaak bestelde stroompakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker zie je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Vlissingen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektriciteit.