Loading...

Groene stroom Lage Vuursche Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Lage Vuursche vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Lage Vuursche en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Lage Vuursche

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lage Vuursche vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Lage Vuursche vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van regio in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint welkomstkorting oktober 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, wind, bio, water, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, aardgas, kolen (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Amen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lage Vuursche

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Baarn.

groene-stroom-lage-vuursche

Een energieneutrale woning in Lage Vuursche rond oktober 2022

Door middel van deze pagina ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Lage Vuursche. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lage Vuursche is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie beperken doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Echter, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele hr-ketel (Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas) verboden. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lage Vuursche is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energierekening. De investering varieert tussen de €4100 – €7300. Met behulp van de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Striep afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Lage Vuursche actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: het actuele levering beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. De aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Lage Vuursche aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten ontdek je hieronder veel gekozen stroompakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je meteen welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lage Vuursche vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.