Loading...

Groene stroom Amen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Amen vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Amen en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Amen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Amen vergelijken (maart 2023)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Amen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als aarde, zon, wind, bodem, water vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Ook interessant: groene energie Nuland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Amen

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-amen

Een energieneutrale woning in Amen rond maart 2023

Door middel van deze pagina bekijk je uitgebreide toelichting op groene stroom Amen. Echter, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Amen wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “de oven efficiënt gebruiken” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij jullie leverancier. Daarentegen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele cv-ketel (van Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Amen is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Verder beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2500 – €6200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hoogblokland afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Amen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jouw lopende levering ontbinden en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Amen een stuk lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energiecontracten vind je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vergelijk je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Amen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.