Loading...

Groene stroom Bennebroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2020. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Bennebroek vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bennebroek en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Nuon of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bennebroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bennebroek vergelijken (september 2020)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Bennebroek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: welkomstpremie Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2020. Ook interessant: groene energie Oude Niedorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Bennebroek

De zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bloemendaal.

groene-stroom-bennebroek

Een energieneutrale woning in Bennebroek rond september 2020

Met behulp van deze pagina vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Bennebroek. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bennebroek is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bennebroek is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4200 en €6600. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kilder afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen zoals Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Bennebroek voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het huidige verbintenis opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bennebroek een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen ontdek je hieronder toonaangevende stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker zie je moeiteloos welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Nuon – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bennebroek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.