Loading...

Groene stroom Lunteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Lunteren vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Lunteren en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lunteren

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lunteren vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Lunteren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vattenfall gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Bennebroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Lunteren

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ede.

groene-stroom-lunteren

Een energieneutrale woning in Lunteren rond juni 2024

Door middel van deze webpagina detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Lunteren. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lunteren is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere nemen van ledverlichting” en niet een te grote vriezer kopen. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Maar, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lunteren is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Verder verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De investering ligt tussen de €3100 tot €7400. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ureterp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke maatschappijen zoals Eneco, Van de Bron, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Lunteren operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: het huidige pakket opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Lunteren flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vergelijk je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check bekijk je direct welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Lunteren vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.