Loading...

Groene stroom Hoofdplaat Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Hoofdplaat vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Hoofdplaat of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hoofdplaat

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoofdplaat vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Hoofdplaat vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per postcode in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Anode Energie 3 jaar contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Miste vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Hoofdplaat

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-hoofdplaat

Een energieneutrale woning in Hoofdplaat rond april 2024

Middels deze website lees je handige uitleg over groene stroom Hoofdplaat. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoofdplaat wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Onder andere neem een waterbespaarder” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Atag of Nefit) verboden. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hoofdplaat is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Verder verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs schommelt tussen €4100 t/m €7400. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in s-Heer Hendrikskinderen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders als Pure Energie, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Hoofdplaat operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: je bestaande abonnement annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Hoofdplaat flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker ontdek je direct welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Hoofdplaat vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.