Loading...

Groene stroom Miste Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Miste vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Miste en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Miste

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Miste vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Miste vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, water, zon, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Melderslo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Miste

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-miste

Een energieneutrale woning in Miste rond mei 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige info over groene stroom Miste. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Miste wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Miste is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De investering schommelt tussen €3700 – €6900. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Grootebroek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers zoals Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Miste actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je bestaande pakket annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Miste een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten ontdek je bijgaand de meest populaire pakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je spoedig welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Miste vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.