Loading...

Groene stroom Melderslo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Melderslo vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Melderslo en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Melderslo

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Melderslo vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien bekijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Melderslo vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energieflex groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, aarde, zon, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Boijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Melderslo

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-melderslo

Een energieneutrale woning in Melderslo rond december 2023

Via deze webpagina detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Melderslo. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Melderslo zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Alleen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Atag) verboden. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Melderslo kan veel geld kosten. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen de €3200 tot +/- €7500. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vlissingen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Melderslo voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: het huidige verbintenis beëindigen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Melderslo aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen bekijk je bijgaand veel gekozen abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vind je à la minute welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Melderslo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.