Loading...

Groene stroom Boijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in Boijl vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Boijl en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Boijl

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Boijl vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Boijl vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Ga voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: besparen bij Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, water, zon, bodem, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Poeldijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Boijl

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-boijl

Een energieneutrale woning in Boijl rond mei 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige toelichting op groene stroom Boijl. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Boijl zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “korter douchen” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij je maatschappij. Daarentegen, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Vaillant, Remeha, AWB, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Boijl kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De investering varieert tussen de €3100 t/m €6400. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Lage Vuursche afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen zoals Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Boijl operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je lopende levering ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Boijl fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel mensen die neigen naar deze vorm van schone energie. Door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen vergelijk je hieronder vaak bestelde abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker check je nu welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Boijl vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.