Loading...

Groene stroom Altforst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Altforst vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Altforst en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Altforst

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Altforst vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je alle groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Altforst vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zon, water, wind, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Notter vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Altforst

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente West Maas en Waal.

groene-stroom-altforst

Een energieneutrale woning in Altforst rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Altforst. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Altforst is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energieleverancier. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Nefit, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Altforst is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs ligt in de range tussen de €3100 tot +/- €6800. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Hoofdplaat afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij meteen welke groene stroom aanbieders in Altforst actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je lopende levering beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Altforst aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vind je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check check je rap welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Altforst vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.