Loading...

Groene stroom Notter Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Notter vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Notter en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Notter

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Notter vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend detecteer je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Notter vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per regio in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enexis tarieven juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, water, bodem, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Deurne vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Notter

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Wierden.

groene-stroom-notter

Een energieneutrale woning in Notter rond juli 2024

Middels onze website bekijk je handige uitleg over groene stroom Notter. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Notter zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Daarentegen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Notter kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €3900 tot +/- €7800. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Miste afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Engie, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Notter voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende abonnement beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Notter een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je vlug welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Notter vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.