Loading...

Groene stroom Deurne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Deurne vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Deurne of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Deurne

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Deurne vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Deurne vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, water, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardolie (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Sibculo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Deurne

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Deurne.

groene-stroom-deurne

Een energieneutrale woning in Deurne rond december 2023

Door middel van deze pagina bekijk je nuttige details over groene stroom Deurne. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Deurne wordt steeds populairder. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “led-lampen gebruiken” en de gevels isoleren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Deurne is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarbij verminder jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energielasten. Het tarief ligt tussen de €3600 t/m €6500. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Melderslo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken achterhaal je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Deurne operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Deurne aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vind je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker detecteer je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Deurne vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.