Loading...

Groene stroom Sibculo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze energie dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Sibculo vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Sibculo en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Sibculo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sibculo vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Sibculo vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie via Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, aarde, water, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Heel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sibculo

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-sibculo

Een energieneutrale woning in Sibculo rond september 2022

Via deze pagina check je belangrijke details over groene stroom Sibculo. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sibculo wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energieleverancier. Niettemin, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele cv-ketel (van Atag, Vaillant, Nefit, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van je huis en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sibculo is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen €3000 tot +/- €6500. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Boijl afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal je meteen welke groene stroom aanbieders in Sibculo operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jouw lopende contract stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Sibculo fors lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten tref je onderstaand enkele stroomcontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je nu welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Sibculo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.