Loading...

Groene stroom Eindhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, wind, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Eindhoven vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Eindhoven en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Eindhoven

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eindhoven vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Eindhoven vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Stoutenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Eindhoven

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Eindhoven.

groene-stroom-eindhoven

Een energieneutrale woning in Eindhoven rond april 2024

Aan de hand van deze pagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Eindhoven. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eindhoven is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “korter douchen” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een leverancier. Desondanks, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van AWB, Vaillant, Remeha, Intergas of Nefit) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Eindhoven kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De kostprijs ligt tussen de €4400 t/m €6700. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nieuwegein afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode tref jij direct welke groene stroom aanbieders in Eindhoven actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je huidige abonnement annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Eindhoven een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hieronder veel gekozen stroomcontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Eindhoven vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.