Loading...

Groene stroom Nieuwegein Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Nieuwegein vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nieuwegein en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nieuwegein

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwegein vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Nieuwegein vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: De Vastelastenbond prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Darp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwegein

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Nieuwegein.

groene-stroom-nieuwegein

Een energieneutrale woning in Nieuwegein rond september 2022

Op deze webpagina bekijk je handige informatie over groene stroom Nieuwegein. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwegein is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij een energiebedrijf. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Remeha, Intergas of Atag) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwegein is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2800 en €7200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Westerhoven afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name organisaties zoals Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Nieuwegein actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je actuele levering annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Nieuwegein sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker check je rap welke van deze contracten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nieuwegein vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.