Loading...

Groene stroom Westerhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Westerhoven vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Westerhoven of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Westerhoven

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westerhoven vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna check je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Westerhoven vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, water, zon, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Lunteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Westerhoven

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bergeijk.

groene-stroom-westerhoven

Een energieneutrale woning in Westerhoven rond mei 2024

D.m.v. deze pagina vergelijk je uitgebreide informatie over groene stroom Westerhoven. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westerhoven wint aan interesse. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere let op het energielabel” en het dak isoleren. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij een maatschappij. Niettemin, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westerhoven kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2700 en €6400. Via de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Geldermalsen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Westerhoven actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele contract annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Westerhoven flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je bijgaand veel gekozen pakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check bekijk je binnen no-time welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Westerhoven vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektriciteit.