Loading...

Groene stroom Oud-Vossemeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, stabiele bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Oud-Vossemeer vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Oud-Vossemeer en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oud-Vossemeer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oud-Vossemeer vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Oud-Vossemeer vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Qwint overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, windenergie, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Eindhoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oud-Vossemeer

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tholen.

groene-stroom-oud-vossemeer

Een energieneutrale woning in Oud-Vossemeer rond juli 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische info over groene stroom Oud-Vossemeer. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oud-Vossemeer is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Veel gehoord is “neem een waterbespaarder” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oud-Vossemeer is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €2700 tot +/- €6000. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zwanenburg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees je snel welke groene stroom aanbieders in Oud-Vossemeer actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis stopzetten en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Oud-Vossemeer aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hierna enkele stroompakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check ontdek je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Oud-Vossemeer vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.