Loading...

Groene stroom Zwanenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Zwanenburg vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Zwanenburg of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zwanenburg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwanenburg vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Zwanenburg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Nieuwegein vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zwanenburg

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-zwanenburg

Een energieneutrale woning in Zwanenburg rond november 2023

Middels deze website bekijk je handige uitleg over groene stroom Zwanenburg. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwanenburg zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jullie aanbieder. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zwanenburg kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. Het tarief varieert tussen de €3900 – €7900. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Hemmen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist organisaties als Pure Energie, Engie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Zwanenburg actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande pakket ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. De nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Zwanenburg sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel families die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je bijgaand toonaangevende pakketten. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check ontdek je simpelweg welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Zwanenburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.