Loading...

Groene stroom Westerbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Westerbeek vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Westerbeek en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Westerbeek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Westerbeek vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Westerbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: verbruik Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Losdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Westerbeek

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Sint Anthonis.

groene-stroom-westerbeek

Een energieneutrale woning in Westerbeek rond juni 2024

Met behulp van onze website detecteer je praktische uitleg over groene stroom Westerbeek. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westerbeek zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Westerbeek kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De investering varieert tussen €3100 – €6900. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Gees afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist organisaties zoals Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens ontdek je meteen welke groene stroom aanbieders in Westerbeek actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je lopende abonnement beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Westerbeek sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel consumenten die hierom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen tref je hieronder veel gekozen energiepakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker detecteer je à la minute welke aanbieders “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Westerbeek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.