Loading...

Groene stroom Losdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Losdorp vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Losdorp of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Losdorp

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Losdorp vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Losdorp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: HVC gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Bellingwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Losdorp

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-losdorp

Een energieneutrale woning in Losdorp rond december 2023

Aan de hand van deze website ontdek je nuttige info over groene stroom Losdorp. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Losdorp wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij een aanbieder. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, AWB, Atag of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Losdorp kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering schommelt tussen €2600 en €6300. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Uitwijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Losdorp voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: het actuele contract annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Losdorp flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je onderstaand veel gekozen contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vergelijk je snel welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Losdorp vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.