Loading...

Groene stroom Bellingwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Bellingwolde vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Bellingwolde en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Bellingwolde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bellingwolde vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Bellingwolde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, water, wind, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oud Zuilen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bellingwolde

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bellingwedde.

groene-stroom-bellingwolde

Een energieneutrale woning in Bellingwolde rond mei 2024

Met deze website ontdek je handige details over groene stroom Bellingwolde. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bellingwolde is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “de verwarming omlaag doen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bellingwolde vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2800 en €6200. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kerkrade afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Bellingwolde beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je huidige abonnement stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Bellingwolde sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten vind je hieronder enkele contracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check achterhaal je simpelweg welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Bellingwolde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.