Loading...

Groene stroom Oud Zuilen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Oud Zuilen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oud Zuilen en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oud Zuilen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oud Zuilen vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Oud Zuilen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Powerpeers overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, zon, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Egmond-Binnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oud Zuilen

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-oud-zuilen

Een energieneutrale woning in Oud Zuilen rond juni 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Oud Zuilen. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oud Zuilen is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie laag houden doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “neem een waterbespaarder” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij je energieleverancier. Evenwel, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB) uitgesloten. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oud Zuilen vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3900 tot +/- €6700. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Zwaanshoek afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name organisaties als Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Oud Zuilen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende levering stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oud Zuilen sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen tref je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Oud Zuilen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.