Loading...

Groene stroom Egmond-Binnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in Egmond-Binnen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Egmond-Binnen en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Egmond-Binnen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Egmond-Binnen vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Egmond-Binnen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, bio, wind, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Stokkum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Egmond-Binnen

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bergen (NH.).

groene-stroom-egmond-binnen

Een energieneutrale woning in Egmond-Binnen rond september 2022

D.m.v. deze webpagina bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Egmond-Binnen. Echter, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Egmond-Binnen wordt steeds populairder. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op stroom. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en niet een te grote vriezer kopen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Egmond-Binnen vergt een hele investering. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €2900 en €7500. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Nieuwe-Tonge afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Engie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken check je snel welke groene stroom aanbieders in Egmond-Binnen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande verbintenis ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Egmond-Binnen sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je bijgaand enkele stroomcontracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker achterhaal je direct welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Egmond-Binnen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.