Loading...

Groene stroom Stokkum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Stokkum vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Stokkum en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Stokkum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stokkum vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Stokkum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Homoet vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Stokkum

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-stokkum

Een energieneutrale woning in Stokkum rond september 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige toelichting op groene stroom Stokkum. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stokkum zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en een hr-ketel gebruiken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Remeha, AWB, Intergas of Nefit) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stokkum kan veel geld kosten. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs varieert tussen de €4100 tot +/- €7800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Dalfsen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist partijen zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal je snel welke groene stroom aanbieders in Stokkum beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende levering opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Stokkum sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker ontdek je probleemloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Stokkum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.