Loading...

Groene stroom Homoet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kun je snel alle groene energieleveranciers in Homoet vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Homoet of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Homoet

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Homoet vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Homoet vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Cogas 1 jaar contract oktober 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Huppel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Homoet

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Overbetuwe.

groene-stroom-homoet

Een energieneutrale woning in Homoet rond oktober 2023

Met behulp van deze webpagina vergelijk je praktische toelichting op groene stroom Homoet. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Homoet wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en het dak isoleren. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij je maatschappij. Desondanks, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Vaillant, Nefit of Atag) verboden. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Homoet is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3800 en €7800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in s-Gravenzande afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Homoet actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Homoet een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten tref je onderstaand vaak bestelde stroompakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Homoet vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.