Loading...

Groene stroom Huppel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, wind, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in september 2021. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Huppel vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Huppel en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Huppel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Huppel vergelijken (september 2021)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. À la minute groene stroom in Huppel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, water, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardgas, aardolie (grijze energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2021. Ook interessant: groene energie Megchelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Huppel

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Winterswijk.

groene-stroom-huppel

Een energieneutrale woning in Huppel rond september 2021

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige details over groene stroom Huppel. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Huppel wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Huppel vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs schommelt tussen €4300 t/m €7600. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Groningen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer je vlug welke groene stroom aanbieders in Huppel operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je huidige abonnement beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Huppel aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel families die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je hierna enkele pakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vergelijk je rap welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Huppel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.