Loading...

Groene stroom Megchelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Megchelen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Megchelen of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Megchelen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Megchelen vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Megchelen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: E.ON groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, zon, bio, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Boer vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Megchelen

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-megchelen

Een energieneutrale woning in Megchelen rond december 2023

Middels deze pagina vind je nuttige details over groene stroom Megchelen. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Megchelen is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiemaatschappij. Intussen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Intergas of Remeha) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Megchelen kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €3500 en €6900. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Vlieland afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen als Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij direct welke groene stroom aanbieders in Megchelen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: het actuele levering annulerenen natuurlijk een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Megchelen een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je ogenblikkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Megchelen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.